ВРАТИ ОТ МАСИВ


1. Какво представлява МАСИВ ?


Под думата масив се групират широколистни и иглолистни дървесни видове. Някой от производителите работят с широколистна дървесина (бук, дъб, орех) а други като нас работят с иглолистна дървесина (бял бор). Иглолистната дървесина е по мека, по лесно се обработва и е по евтина като пари. При широколистната дървесина освен че цената е 2-3 пъти по-висока от иглолистната, но и по трудно се обработва. Затова цената на крайният продукт като пари е в съотношение 1 към 3 в полза на широколистната дървесина.

2. Какви модели предлагаме ?


Базово вратите от масив се правят от вертикални и хоризонтални фризове, като между тях се поставят дървени табли. Формите не са ограничени, но ако приемате съвет то винаги се съветвайте с производителите. Има някои основни правила, които трябва да съблюдавате, за да изберете здрава врата.
- вратата трябва да има поне един хоризонтален фриз, за да бъде конструктивно здрава
- хоризонталния фриз никога не трябва да бъде срещу бравата, защото се намалява сечението на профилът и вратата се отваря между вертикалния и хоризонталния фриз
- не използвайте големи стъкла - при течения или механични удари по лесно се чупят
- ако зидовете са ви много криви (има голяма разлика в размерът на касата) поръчвайте каси с подвижни первази, така луфтовете между первазите и стената ще се поемат от тях.

ВРАТИ ОТ MDF


1. Какво представлява MDF ?


MDF представлява плоскости от дървесни влакна, които се третират с лепителна смес и след това готовата субстанция се пресова като при пресоването се образуват различни по форма шарки. Едната страна може да бъде гладка или с текстура, която приблизително наподобява дървесна структура. Другата е с грапава повърхност, за да има по добра способност за залепване. Приложението е предимно за производство на вътрешни интериорни врати. При намокряне плоскостта разширява обема си слабо, което я прави годна и за мокри помещения. Някои от фирмите имат технология за фурнироване, но ние не разполагаме с такава, така че вратите се предлагат само с лакиране.

2. Какви модели предлагаме ?


Базово вратите от MDF са 7 модела. Ако клиентът желае може всяка врата да бъде остъклена, като остъклената част може да бъде само във вдлъбнатите полета на таблите. Стъкло държачите се правят от масивна дървесина или от MDF.

ВРАТИ ОТ ФАЗЕР


1. Какво представлява ФАЗЕРЪТ ?


Дървесно Влакнести Плоскости или широко използваното наименование фазер представлява дървесни влакна, които се третират с лепителна смес и след това готовата субстанция се пресова на желан размер. Едната страна е гладка а другата е с грапава повърхност, за да има по добра способност за залепване. Приложението е доста широко, като в нашият случай се използва за производство на вътрешни интериорни врати. Длъжни сме да Ви информираме, че при намокряне плоскостта разширява обема си с около 10-15 %. Ако трябва да сравним фазерът със шперплатът е по издръжлив на вода.

2. Какви модели предлагаме ?


Базово вратите от фазер са плътни. Ако клиентът желае може всяка врата да бъде остъклена, като сме дали примерни остъклявания по долу. Ако Вие имате някакви други желания за модел молим Ви да ни изпратите и нашите технолози ще отговорят дали е възможно и колко ще струва.
ВРАТИ ОТ МАСИВ
Лого

Свържете се с нас

0887450719 Пон-Птк 09:00-18:00ч viber viber
Създаден © 2010 - 2024 amko-bg.com         Всички права запазени         Програми и дизайн от НЕПТУН 92

Този сайт използва бисквитки (cookies). Научи повече Съгласен съм